Joakim Lamottes tid kan snart vara över

I dagarna när domen mot Joakim Lamotte fastställdes, kunde vi observera ett ovanligt stort bortfall i hans annars ganska stora armé med idioter som brukar försvara allt han gör. Kontrasterna mellan de som stödjer honom och de som inte gör det börjar bli ganska stor och vi ser allt oftare kommentarer som inte ger honom stöd, snarare än motsatsen. Ett fåtal incels gör fortfarande ett tappert försök med att visa sin ilska över Joakims endast få kvarvarande “nyheter” som bara berör honom själv. Annars verkar hans svans börja tröttna på honom.

Med detta färskt i minnet vill vi även jämföra Joakim Lamottes nyhetsrapportering med den som vanligtvis sänds i “mainstream”. Hade folk verkligen tittat på nyhetsrapporteringar som endast innehåller konstateranden om förtal, en hund och några studentflaggor från Syrien? Tittar vi tillbaka i hans rapporteringar så kan vi trots allt se att det mesta fortfarande bara handlar om honom, boken och studenterna i somras. Det blir inte mycket att hänga i granen.

Vi har också bevittnat att rättsskyddet håller måttet när det verkligen gäller. Det vi bör vara medvetna om är att domen som vunnit laga kraft idag, visar honom vägen och kommer att kunna skydda honom på exakt samma sätt i framtiden.

När vi nu vaknar dagen efter att domen fastställts har Joakim bara ett tusental gillanden. Skillnaden mellan många av Joakims tidigare rapporteringar om verkligheten och nutid, gör sig allt tydligare. Att hans tvärilskna skara pensionärer slutar bry sig allt oftare är något som verkar kunna fastställas på samma sätt som Joakims dom.

Samtidigt är det kanske inte så spännande för aggressiva pensionärer att dela ett faktum, att om du bryter mot lagen så är det här du hamnar. Hos Joakim Lamotte. Han har blivit ett tydligt exempel på att verkligheten så småningom hinner i kapp, även om några förtalsdomar redan har fallit på andra som delat Joakims “information”. Att det finns risk för att han snart står helt ensam börjar bli ganska påtaglig och frågan är kanske om han verkligen kommer få ihop sin crimefunding fullt ut den här gången.

Om Kjell Krtic

Kjell Krtic. Källforskare och Fake news-ambassadör. Älskar melerade dockor i lava och regnställ. Specialiserad på antivaxxerfrågor och allt annat som rör sanningen som ingen vill kännas vid.

Visa alla inlägg av Kjell Krtic →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *