Magnus “Johanna Lindbergs” Kjellmans hederspanel

Vi publicerar det mesta på våra sidor som nyhetsartiklar eller så hamnar de på våran omåttligt populära bäst- och värst-sida. Men i en del fall tillåts vi göra undantag. Ett undantag är Magnus Kjellmans troll “Johanna Lindberg”. Vi möter Kjellman ute bland Facebooks högerextrema forum. I hans fall verkar han ha en mycket nära och intim relation med Joakim Lamotte.

Magnus Kjellman brukar kalla vår redaktion för troll men har inga problem själv med att inta rollen som kvinna. Det har han gjort genom att idka identitetsstöld. Flera män, även i hans egna Svärjevänliga led, faller offer för denna kvinno-man. Detta är Magnus Kjellman. Adressen till hans profilsida är magnus.kjellman.3 och vi misstänker att Facebook har låst möjligheterna för honom att ändra den länken något mer.

Magnus kan av många uppfattas som mycket obehaglig vid de möten där man inte står enig med honom. Därför har vi valt att berätta om honom. Johmagnus verkar tro att han genom Johanna är anonym med sitt hatande på nätet med ett flertal personer har följt honom länge nog för att konstatera att han inte är det.

Vem personen på bilden egentligen är har vi inte lyckats spåra men profilen är väl använd.

Magnus är inte tjej. Möjligen tror vi att han är sugen på att bli det.

Vad vi även vet är att Kjellman är intresserad av sakargument men att han har mycket svårt att leva upp till sina egna krav.

Men Magnus Lindberg… förlåt Johanna Kjellman… förlåt Magnus “Johanna Lindberg” Kjellman lever inte upp till sina egna krav. Hen är snarare på gränsen till magnu.. förlåt manisk. I den långa konversationen nedan blir det extra tydligt varför. Klicka på bilden för att se den större.

Men Magnus kanske egentligen är snäll

Vi vill även passa på att tillägga att vi egentligen tror att Magnus är ganska snäll. Han har åtminstone försökt vara det och kanske råkat bli radikaliserad. Enligt en artikel på sveriges radio har han i ett Fas 3-projekt varit med och bidragit som handledare för långtidsarbetslösa.

Vad som hänt efter tiden som handledare vet vi inte, men vi kan konstatera att utvecklingen vi sett hittills är djupt tragisk.