Förtala din näste och låt din svans betala böterna

Hovrätten fastslår domen mot Joakim Lamotte skriver GP, Aftonbladet och Dagens Juridik idag. Rätten sänker dagsböterbeloppet, men fördubblar skadeståndet och ålägger Lamotte att betala rättegångskostnaderna. Lamotte själv säger att han är besviken.

Naturligtvis är Joakim besviken. Han får ju inte kränka vem han vill utan konsekvenser. “Bedömningen” han gör (som journalist), är därför att förtalslagen måste rivas upp, så att han åter kan ges möjlighet att kunna förtala vem han vill och samtidigt kunna frånkomma straff. Om något är sant måste man få visa världen vilka som är klandervärda, gärna för resten av livet (Ironiskt menat //Reds anm).

Vad som händer nu blir väldigt tydligt. Joakim Lamotte visar vägen för andra kriminella element i Sverige, för hur man kan bryta mot lagen och samtidigt få nyttiga idioter att betala skadestånden. I slutänden innebär det att Joakim ånyo kan begå nya brott utan att behöva bry sig om konsekvenserna. Åtminstone så länge han inte sätts i fängelse där han inte kan göra någon skada.

Frågan är vem som vill betala hans klavertramp på nästan en halv miljon kronor, och om han kommer fortsätta med sina förtal med tanke på påföljden?

Påföljden har bestämts till villkorlig dom och dagsböter – men hovrätten höjer upp skadeståndet från 20 000 kronor till 40 000 kronor och beslutar att Lamotte ska stå för större delen av målsägandens rättegångskostnader i de båda instanserna. Kostnaderna uppgår till cirka 295 000 kronor.

Kenneth Bodin, fd ordförande på NHG har kommenterat hos Joakim Lamotte, en kommentar som enligt utsago dolts som skräp i Lamottes flöde.

Han länkar också till Dagens Juridik med en del egna tankar om den verksamhet som Lamotte bedriver.

Vi skulle även vilja avsluta med denna tänkvärda kommentar.

Om Mikajo Medelmotte

Klonad i ett Lamottorium. KORSORDSLÖSARE. CAPSLOCKARE. SLÄNGDE RUNT MED JOAKIM OCH FICK MIKAJO. MEDELMOTTE ÄR ETT KODORD FÖR "JÄVLIGT MEDELMÅTTIG". NÅGRA PÅ FEJAN HAR REDAN LISTAT UT DET SJÄLVA! ANDRA LEVER FORTFARANDE I VAACUUM.

Visa alla inlägg av Mikajo Medelmotte →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *