“Uthängd” antivaxxer tappar greppet över anonymt tips – ger sig på allmänheten

Vi har blivit intaggade i en grupp vars enda administratör, vid tidpunkten för när denna text skrivs, stoppat oss från att kunna skriva inlägg och/eller kommentera i den. Därför publicerar vi den här artikeln istället.

Det sägs att administratören, Rolf, har detta censurbeteende (vi är väl medvetna om att Facebook inte är en mänsklig rättighet – censuren är därför inte baserad på statlig censur och därmed inte att betrakta som riktig censur //reds adm) som ett generellt vedertaget arbetssätt för att undvika att andra kan läsa/posta relevant information – samtidigt som det godtyckligt strömmar in ofiltrerad desinformation i gruppen. Vi skulle kunna tänka oss att lägga en ansenlig summa av vårat statsbidrag för journalistik, enbart för att få ta del av hur den gruppens sidkvalitet ser ut idag, med tanke på pågående vanskötsel. Vår vana trogen vet vi att grupper som förlorar trovärdighet hos Meta även har tendenser att skäras bort från det andra normalt sett får se.

Vi har skrivit om en antivaxxer-alarmist som tidigare blivit uthängd i en humorgrupp men enligt henne på “felaktiga grunder”. Vår kontring i den artikeln handlade om att hon själv hade deltagit i en större aktion och hjälpt till med att sprida förtal av personer som dels är delaktiga i ovan nämnda Rolf-grupp men väl också påstås deltaga i humorgruppen.

Det har nyligen framkommit att Eva-Katarina, som egentligen heter något annat, nu ytterligare förtalar gruppmedlemmar från humorgruppen och felaktigt pekar ut människor som inte har med vårat ursprungliga tips att göra. På ursprungstipsarens begäran har vi därför valt att dementera Eva-Katarinas felaktiga uppgifter. VI har fått ta del av material från den grupp som föranlett till fortsatt eskalation. Vi kommer dock bara publicera en del av tipsarens eget material från gruppen av integritetsskäl.

Enligt tipsaren är den inledande frågan till vad som sedan blev vår artikel – skriven för 11 veckor sedan (3 februari 2023) – skriven av tipsaren själv. Hen har framställt sin efterlysning som om det skulle kunna vara vi som efterlyst dessa, men någon sådan fråga har vi aldrig haft uppe på redaktionen vad vi känner till.

Materialet lades senare samma dag upp som ett mindre ihopklistrat “bildspel”.

Artikeln publicerades samma dag och presenterades också i humorgruppen som en kommentar, där frågan först hade ställts.

Efter detta går meningarna isär. Enligt tipsaren ville några “spara länken” till vår artikel till senare, vilket också kan vara den grundläggande orsaken till varför Eva-Katarina fått för sig att en kupp mot henne var nära förestående – trots att vår artikel redan var publicerad när detta tumult senare uppstod i “Rolf-gruppen”.

Veckor senare har Eva-Katarina börjat peka ut till synes slumpmässigt utvalda personer, än vår tipsare, som skyldiga till artikeln vi skrev. Varför förtäljer inte den här historien, men av det vi hittills har sett så är det troligast att Eva-Katarinas källor inte är kompletta nog och således ej bör användas som bekräftande.

Om Antti Narkoz

Narkotikaklassad vaccinist. Sprutar in saker. Överallt. Identifierar sig som en vaxkaka.

Visa alla inlägg av Antti Narkoz →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *