Hatdrevsjournalist behöver hjälp med journalismen

Joakim Lamotte hänger återigen ut meningsmotståndare på sin facebooksida! Hade SVT gjort detta på sin, hade hans följarskara kallat fenomenet för nyhetstorka.

Om man är grävande journalist, varför måste man efterlysa sitt material bland sina egna följare? Och var ligger journalistiken egentligen? Jörgen som vi talar om här är inte direkt ett scoop som har tungt allmänintresse. Faktum är att den enda som är intresserad av Jörgen är Lamotte själv och det enda “brott” Jörgen har begått är att inte tycka som Joakim. Varför vill man som prenumerant betala för sånt?


Ämnen som är viktiga för Lamotte brukar delas i flera omgångar efter varandra. Vi vet inte riktigt varför, eftersom all spridning alltid får stort genomslag, även om det bara skrivs en gång. Delningen Joakim har gjort, har skett på mindre än 24 timmar, så Jörgen måste vara väldigt viktig för Joakim. Men tillvägagångssättet är märkligt eftersom han borde kunna ta kontakten direkt stället, göra en intervju och sedan – för en gång skull – lyckas vara först på bollen med något som kanske kan intressera följarna.

Om Joakim får tag på Jörgen är nog den största frågan vi ställer oss, om han verkligen vågar fullfölja intervjun. Joakim kommer själv tvingas svara på frågor som han hittills undvikit att svara på i “mainstream-media” – exempelvis varför han inte modererar kommentarsfälten eller varför han hänger ut folk som inte tycker likadant. För att inte tala om rasismen.

Jörgen! Du borde anta bjudandet. //Vännerna på KM

Om Kjell Krtic

Kjell Krtic. Källforskare och Fake news-ambassadör. Älskar melerade dockor i lava och regnställ. Specialiserad på antivaxxerfrågor och allt annat som rör sanningen som ingen vill kännas vid.

Visa alla inlägg av Kjell Krtic →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *