Rasmus Paludan eldar på – drar in Danmark i striden

Det började inte så bra för Sverige i förra veckan, då Chang Frick sponsrade ett eldningstillstånd till Rasmus Paludan. Målet var att elda upp en sedvanlig koran, men denna gången utanför turkiska ambassaden för att störa Recep Tayyip Erdoğan. Erdogan sade i samband med detta nej till ett svenskt NATO-medlemsskap och turkiet hänvisade till att man “låter terrorister hållas”.

Paludans svar lät inte vänta särskilt länge och han lovade i slutet av veckan att han kommer att fortsätta elda koraner framför turkiska ambassaden i Köpenhamn varje vecka, tills Erdogan släpper in Sverige i NATO. Under fredagseftermiddagen verkställde han sitt löfte och skulle dessutom göra en turné utanför ryska ambassaden.

I videon vi sammanställt säger Paludan att cirka 4000 hotat döda honom under dagen. Han kommer troligtvis kommer också fortsätta elda i Danmark eftersom “Sverige har så mycket problem med säkerheten”, ett problem han själv bidragit till.

I samband med detta kallar Turkiet upp ambassadören i Danmark och Danmark blandas nu in i Paludans NATO-vendetta. Rasmus Paludan förnekar även att han inte har några samarbeten med sverigedemokraterna, eller att de betalat honom för att göra det här (i videon /reds anm). Han verkar under intervjuerna han gör inte vara helt säker på hur länge han kommer fortsätta heller, men lovar turkiet att han aldrig mer kommer elda koraner framför turkiska ambassaden om Erdogan går med på kraven. Kanske andra ställen, men inte där. Vi får anta att Erdogan inte satt och lyssnade på Paludans livestream.

Därför bär Paludan hjälm – helt i onödan

I videon kan man observera att Rasmus Paludan bär hjälm. Ingen vet riktigt varför han gör det, men rykten låter göra gällande att han någon gång tidigare i livet har försökt bevara så mycket som möjligt av sitt omdöme. Men av de koranbränningar vi hittills har sett så tyder det på att det redan är för sent, eftersom hjälmen inte varit tillräckligt tätad.

Videomaterial

(Videon sammanställer inte koranbränningen utan intervjuerna han fått under eftermiddagen tills hans telefon avbryter livestreamen //Red)

Om Adolf Bruhn

Adolf Bruhn. Hitlers avlägsna vänsterknarkare. Bytte efternamn för att inte bli förväxlad med han som fick sitta i fängelse efter en statskupp. Lärde Hitler spela banjo, i universitetsålder då han inte blev antagen till konstskolan. Försökte lönnmörda Arthur de Gobineau 13 oktober 1882, men misslyckades då Arthur hann dö av ett slaganfall på ett hotell i Turin, samma kväll. Har träffat Angela Merkel Hitler - Hitlers okända dotter många år innan hon hann födas efter Hitlers död.

Visa alla inlägg av Adolf Bruhn →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *