Joakim Lamotte irriterar sig på att Public Service gör ett bättre jobb – ger sig på Staffan Sonning

Ibland undrar vi vad det är som gör att folk som Joakim Lamotte stör sig så förbaskat på Public Services arbete. Det senaste exemplet är ett klagomål mot Staffan Sonning, som har lång bakgrund på Sveriges Radio och Sveriges Television. Han har bland annat varit chef för Ekot och Aktuellt, samt därefter ekonomikorrespondent för Sveriges Radio.

I en rad inlägg i sociala medier uttrycker han sig om Joakim Lamotte i formen “ynklig fjant”, “parodi på en journalist” och “Clown”. Vi tycker på Kollapsminoriteten att det är både träffande och ironiskt, hur lätt det är att skriva om hela Joakims egna text för att göra parodin så mycket tydligare.

Uppenbarligen tycker Joakim Lamotte att det är orättvist att man har mer på sitt CV än vad Joakim själv har vad gäller journalistik. Detta trots sin egen bakgrund i bland annat Uppdrag Granskning. Han påpekar i sin text att man inte skall åka och rapportera om problem som uppstår i Sverige. Och Staffan har obevekligt rätt om Joakim Lamotte. Att åka och rapportera om det som sker utomlands är helt okej både enligt oss och Sonning eftersom det finns människor i Sverige som har starka intressen av vad som – exempelvis – händer i deras hemländer, med släktingar och människor de varit tvungna att lämna bakom sig på grund av krig.

Kanske passar inte det samhälle vi har i Sverige idag, in i Joakim Lamottes egna världsuppfattning. Med all rätt. Det ser vi inte minst på alla de missar han gör i sina olika reportage som han häpnadsväckande nog några gånger har blivit tvungen att ta bort från sin hatkanal. Att Joakim Lamotte tror att han inte får komma till tals är även det häpnadsväckande då vår text idag i det närmaste är en modifierad kopia av hans. Skillnaden är att hans “komma till tals” oftast drabbar, inte de som skjuter, klanar, bränner, våldtar eller kastar sten mot blåljuspersonal. Nej, för hans del drabbas snarare offren eller de människor som protesterar mot de konstanta uthängningar som sker på Jockes sida. Men det kanske är hans sätt att krigskorrespondera på.

Något annat än detta är väl egentligen inte intressant för en hatknarkare som Joakim, då uthängningar inom bödelverksamhet brukar ha större sannolikhet att “lyckas” få andra att bödla åt honom. Han behöver inte ens göra jobbet själv. Bara visa vägen.

Staffan Sonning har enligt Lamotte, under sin långa karriär inom Public Service fått sin lön betald av skattebetalare. Och det är väl så det brukar fungera med skattefinansierade verksamheter. Jobbet görs också därefter, allt emedan Joakim Lamotte tigger ihop pengar av utfattiga pensionärer för att få hetsa lite till. Är det inte lite väl magstarkt att då sitta och bespotta journalister som gör annat än hänger ut meningsmotståndare? Nej, Joakim Lamotte anser att han gör deras jobb. Alltså jobbet med att hänga ut människor som han tycker har gjort fel mot honom. Jo. Det är faktiskt magstarkt när vi diskuterar igenom saken.

Medan Joakim sitter och fräser bakom en ratt, eller kastar runt en kamera i alla riktningar där ingen hinner komma till tals, åker andra journalister och hämtar information från riktiga källor. Riktiga nyheter. Inte bara skräp som gynnar hetsiga högernationalister och annat pack. Uppenbarligen störs Joakim Lamotte av det här såpass mycket att han måste vräka ur sig ytterligare ett inlägg om sig själv på Facebook.

Joakim Lamotte tillhör den typen av journalister som hellre granskar och hänger ut vanligt folk som skickar meddelanden till honom, i stället för att granska relevant information och när han väl kritiseras för uthängningarna så blir han ännu värre. Eller så som Staffan Sonning beskrivit honom: En “ynklig fjant”. Vårat förslag är att Joakim Lamotte lämnar Facebook, Instagram och samtliga sociala medier som han inte klarar av att hantera vuxet. Han kan även passa på att ta av sig skyddsvästen och ta och göra en intervju med såna som verkligen bör intervjuas. Inte radikala högerclowner vid en station i Lund, som bara vill en enda sak. Innan han gjort det tycker vi att han kan hålla sig så långt från ett tangentbord han bara kan. Uppenbarligen kan han ändå inte hantera ett.

Om Mikajo Medelmotte

Klonad i ett Lamottorium. KORSORDSLÖSARE. CAPSLOCKARE. SLÄNGDE RUNT MED JOAKIM OCH FICK MIKAJO. MEDELMOTTE ÄR ETT KODORD FÖR "JÄVLIGT MEDELMÅTTIG". NÅGRA PÅ FEJAN HAR REDAN LISTAT UT DET SJÄLVA! ANDRA LEVER FORTFARANDE I VAACUUM.

Visa alla inlägg av Mikajo Medelmotte →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *