Hatdrevsjournalist eskalerar

De sista veckorna har Joakim Lamottes feberlika hysteri eskalerat. Efter långa omgångar av total tystnad har han plötsligt börjat synas igen och allt fler uthängningar av meningsmotståndare görs. Sista omgången med hans besök i Lund ledde till att ett flertal personer hamnade i skottgluggen, inte bara på hans Facebooksida, utan även på Twitter. De han inte hittar, efterlyser han. På så sätt kan han få andra att antingen finna personer, eller låta andra försöka skada dem. Varför sker då detta?

Vi på Kollapsminoriteten har en teori. Snacket går, att den rättegång Joakim Lamotte väntar på, kommer innebära bakslag för honom och att han mycket väl vet att han riskerar förlora striden. Det sägs också att om man vinner en rättegång, så står man inte för rättegångskostnaderna – hatdrevet brukar dessutom missa det.

Vid det här laget borde Lamotte känna till sina förutsättningar. Men i omgångar har han ändå fortsatt be om “ett litet swishbidrag” till förmån för hans stund i rätten. Men eftersom han är helt säker på att vinna behöver han ju egentligen inte be om dom pengarna. Vi tror alltså även här att han egentligen fruktar för att förlora.

Att han ska på rättegång inom en snar framtid kan alltså ha med saken att göra. Han står åtalad för grovt förtal, något han bevisföringsmässigt fortsätter att bekräfta. Det kommer framför allt inte vara gynnsamt för honom genom att fortsätta bryta mot lagen. Kollapsminoriteten tror därmed att uthängningarna och förtalen ökar just nu “för att han kan”. Även om han skulle begå andra brott just nu, så är det inte dessa brott som kommer tas upp i rätten.

Vår tes är att han i skydd av stundande rättegång kan öka sin aggressivitet mot den övriga allmänheten, utan att den skadar honom något mer under tiden som han väntar. Vi tror att han utgår från att han i nuläget inte har något mer han kan förlora.

Om Kjell Krtic

Kjell Krtic. Källforskare och Fake news-ambassadör. Älskar melerade dockor i lava och regnställ. Specialiserad på antivaxxerfrågor och allt annat som rör sanningen som ingen vill kännas vid.

Visa alla inlägg av Kjell Krtic →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *