Socialdemokraterna om SD-filmen: “Absurt”

När den SD-ägda tidningen samtiden släppte sin film om Socialdemokraternas dåtid och därmed legitimerar sin egen rasism i nutid, verkar det som om det fortfarande finns några som häpnar. SVT kallar satsningen för “oväntad” och Lena Rådström säger till SVT att det är absurt.

Men är det verkligen oväntat? Vi skulle nog inte säga det.

De som deltagit i det politiskt förgiftade klimatet vet också att den urholkade historien om Socialdemokraternas rasbiologiska förflutna är det, om än trytande, argument som hängt med rätt länge. Varför är det nog ingen som vet, men att det använts aktivt för att legitimera både hat och hot mot en modern befolkning är helt säkert och det är märkligt att det lyckats undgå någon.

Det är nog relativt enkelt att fastslå, att Sverigedemokraterna har missuppfattat hela idén om att historiskt klamra sig fast vid andras rötter. Speciellt eftersom agendan – deras egen nedärvda essens – som högerextrema krafter flitigt dyrkar, fortfarande tillhör tidigt 1930-tal medan alla andra har gått vidare.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-s-ovantade-valsatsning-langfilm-om-socialdemokraterna

Om K. Ollapsson

Vänstervriden domarbödel, godhetsknarkande foliehatt. Ansvarig eftergivare. Utvecklar 7G på fritiden. Re(d)aktör. Totalitära Systemkollaps och dödsprofet, regimdiktatorn du inte kan tysta. Häller du vatten på mig rinner det inte av mig, det förångas.

Visa alla inlägg av K. Ollapsson →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *