Känns allt woke för dig? Lugna dig – det är bara du som är dum i huvudet

På sista tiden har internet översvämmats av korkskallar som skriker sig hesa om att allt är woke så fort de stöter på något som inte passar deras världsbild. Ni vet vilka de är. I synnerhet nazzarna är glada åt att använda begreppet. Överallt är allt woke. Men du behöver inte längre oroa dig. Det är trots allt bara du som använder det, som är dum i huvudet.

I sanning så är det oftast bara inskränkta högerextremister och nazister som använder begreppet då det hela nästan alltid har landat i att nedvärdera andra, särskilt när det diskuteras i politiska eller kulturella sammanhang. I synnerhet hudfärg verkar vara kränkande för snöflingorna.

Det kan vara fotografier, marknadsföring eller precis vad som helst som inte går i linje med VAM’s (Vitt Ariskt Motstånd) definition av vithetsnormer. Så återigen. Det är inte fel på oss, det är fel på dig.

Begreppet “woke” har sitt ursprung i afroamerikansk slang och används för att beskriva en medvetenhet om sociala och politiska orättvisor, särskilt relaterade till ras och kön. Att vara “woke” innebär att vara känslig för och engagerad i frågor som rör social rättvisa och att sträva efter att förstå och adressera systemiska orättvisor.

I bredare mening har termen utvecklats och används nu också för att beskriva en ökad medvetenhet om olika former av diskriminering och ojämlikhet, inklusive men inte begränsat till ras och kön. En person som betraktas som “woke” strävar efter att vara medveten om och ifrågasätta normer och strukturer som kan bidra till ojämlikhet och diskriminering.

Om K. Ollapsson

Vänstervriden domarbödel, godhetsknarkande foliehatt. Ansvarig eftergivare. Utvecklar 7G på fritiden. Re(d)aktör. Totalitära Systemkollaps och dödsprofet, regimdiktatorn du inte kan tysta. Häller du vatten på mig rinner det inte av mig, det förångas.

Visa alla inlägg av K. Ollapsson →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *