Gäller uthängning av kriminella bara åt ena hållet?

Bild

När någon gör något kriminellt och en större massa får nys om det, möts vi inte sällan av total juridisk kunskapsfrånvaro. Det brukar heta att man skriver i affekt – när man vill se en kula i huvudet på brottslingen – där alla ropar “häng ut, häng ut”. Man vill döma redan dömda långt bortom rättssalarnas väggar, en gång till och en gång till. De måste även få veta vad personen bakom brottet heter och var hen bor. När Robert Aschberg bemöter många av dom i program som Trolljägarna, brukar det heta att det varit ett skämt, eller ett misstag. Tangentbordet hade en egen fri vilja och kontot var kapat – även om det händer att vissa av de konfronterade faktiskt står för det också.

Men vad händer med de som skriker att de vill se redan dömda brottslingar döda? För om en person tänker tanken, så finns det alltid någon annan som vill utföra den. I princip kan man alltså se en uppvigling i det här. Det vore väl med all rätt också rättvisast om de också “får skämmas”. Ska vi vara uppriktiga mot varandra så finns det förmodligen en rad arbetsgivare som skulle vara mindre stolta över att deras anställda har en vacklande värdegrund.

Med det sagt så skulle vi egentligen kunna göra samma sak. Hänga ut, hänga ut!! Men det finns lagar och moraliska riktlinjer även i vårt fall som kan vara viktiga att följa, så för oss räcker det med att vi lagrar kommentarerna ocensurerade – men publicerar några av dem med skyddade namn så länge.

Vill vill på så vis visa några av dem att även era värderingar syns offentligt ihop med era namn.

Om K. Ollapsson

Vänstervriden domarbödel, godhetsknarkande foliehatt. Ansvarig eftergivare. Utvecklar 7G på fritiden. Re(d)aktör. Totalitära Systemkollaps och dödsprofet, regimdiktatorn du inte kan tysta. Häller du vatten på mig rinner det inte av mig, det förångas.

Visa alla inlägg av K. Ollapsson →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *